mea

mea
Σε δημιουργική δραστηριότητα και με σχέδιο ανάπτυξης, ο ΣΕΜΑ  στρώνει το έδαφος για τους μεσίτες ασφαλίσεων διακρίνοντας  προοπτικές για το μέλλον τις οποίες και θα πρέπει να αξιοποιήσουν όσοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν.
Ταυτόχρονα οι καταναλωτές πρέπει να εμπιστευτούν τους Έλληνες μεσίτες ώστε να ασφαλιστούν σωστά και να έχουν έναν αξιόπιστο σύμβουλο που ανά πάσα στιγμή βρίσκεται κοντά τους και τους παρέχει υψηλή προστασία.
Αυτά αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Γιώργος Καραβίας μιλώντας στο insurance-eea, και τονίζει πώς οι κλυδωνισμοί που δέχεται το επάγγελμα είναι προσπελάσιμοι και στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΜΑ εργάζεται για την επόμενη ημέρα.

Όπως εξηγεί ο Σύνδεσμος έχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας-ενημέρωσης τόσο προς τις ασφαλιστικές εταιρείες όσο και προς τους καταναλωτές. Στην παρούσα φάση αναπτύσσεται η ενημέρωση με τις ασφαλιστικές εταιρείες όπου αποφέρει σημαντική γνώση προς όλες τις πλευρές ενώ αργότερα υπάρχουν σχέδια και για τους καταναλωτές. Δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση του ΣΕΜΑ και του έργου που προφέρει θεωρώντας πώς μέσω αυτού θα αποδώσει οφέλη στα μέλη του και θα τα βοηθήσει να προχωρήσουν.
Για τον λόγο αυτό, ο κ. Καραβίας αναφέρει πώς οι επιτροπές του ΣΕΜΑ λειτουργούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα και συνδράμουν στην μετάβαση του επαγγέλματος στο νέο περιβάλλον. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εργασία που γίνεται επάνω στην Οδηγία IDD προκειμένου σε συνεργασία με την εποπτεία να επιτευχθεί η απόλυτη και χωρίς καθυστερήσεις προσαρμογή των μελών του ΣΕΜΑ σε αυτή.
«Θέλουμε να στηρίξουμε τα μέλη μας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ και τονίζει πώς οι έλληνες μεσίτες ξεπερνούν με επάρκεια τα προβλήματα της οικονομίας και συνεχίζουν να ασκούν το έργο τους βελτιώνοντάς το καθημερινά».
Για τον λόγο αυτό, συνεχίζει, «οι καταναλωτές πρέπει να απευθύνονται σε μεσίτες ασφαλίσεων διότι θα απολάβουν τις καλύτερες πληροφορίες και θα ασφαλιστούν σωστά και στην καλύτερη σχέση τιμή /προϊόντος. Οι μεσίτες προσφέρουν το καλύτερο προϊόν μετά από ανάλυση των αναγκών του κάθε πελάτη και βρίσκονται κοντά του σε οτιδήποτε χρειάζονται».
Αναφορικά με τις προοπτικές του επαγγέλματος ο κ. Καραβίας εκτιμά πώς ο τομέας των «αστικών ευθυνών» θα εμφανίσει μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ήδη υπάρχει ανερχόμενη ζήτηση η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΜΑ θα διογκωθεί στο κοντινό μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό σε μια πρόβλεψη για τις εργασίες των μεσιτών, αναφέρει πώς «οι αστικές ευθύνες είναι μια νέα συνιστώσα στις δραστηριότητες των μεσιτών η οποία μπορεί αρχικώς να αντισταθμίσει τις υφιστάμενες δυσκολίες ή τις τυχόν ακυρώσεις που καταγράφονται σήμερα και σταδιακώς να προσφέρει μεγάλο όγκο εργασιών».
«Υπάρχει μέλλον που υπόσχεται ανάπτυξη και θα το αξιοποιήσουμε προσφέροντας στα μέλη μας τεχνική βοήθεια, προβολή, ανάδειξη του ρόλου τους και της σημασία που έχει» αναφέρει εξηγώντας ότι «οι προκλήσεις που υπάρχουν για ασφάλιση είναι πολλές και σηματοδοτούν το πέρασμα από την κορεσμένη εργασιών εποχή σε μια νέα κατάσταση πιο ώριμη και σταθερή η οποία όμως απαιτεί περισσότερο επαγγελματισμό και συνέπεια από όλους».
Για την ιδιωτική ασφάλιση ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ εκφέρει την άποψη ότι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και προϊόντων και το κυριότερο πώς οι θεσμικοί φορείς είναι πλέον ισχυρά ανεπτυγμένοι και συνομιλούν με επίσης αξιόπιστες Αρχές. «Έχουν οντότητα και υπόσταση, γνωρίζουν το έργο τους και συντελούν στην πρόοδο όλοι όσοι ασχολούνται με την αγορά» αναφέρει ο κ. Καραβίας.
Ως μήνυμα προς την αγορά αποστέλλει την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα των μεσιτών, τονίζει πώς το επάγγελμα αντέχει τους κλυδωνισμούς, και εκτιμά πώς το μέλλον θα είναι πιο οργανωμένο, πιο ουσιαστικό, και τελικά καλύτερο για όλους τους επαγγελματίες μεσίτες ασφαλίσεων που θα ακολουθήσουν την εξέλιξη.